Innovativ landmand i Letland overvælder Landbrugsministeren

Projektet er det største anlæg solgt i Letland, og landmanden ønsker selv at stå for hele processen fra jord til bord.


Hans historie er så spændende, at den lettiske landbrugsminister, Jānis Dūklavs, selv ønskede at se gården, og deltog derfor i den officielle åbning, hvor han klippede snoren.


Aivars Kokts ejer gården, Ulbroka, som er en stor full-line produktion med 1100 søer og slagtesvin. Han har en fuldt integreret produktion, hvor han gennem egen planteavl delvist producerer råvarer til eget foder, svineproduktion, eget slagteri og salg af slagtekroppe til videre forarbejdning hos kunder. Deruover sælger han fersk kød til butikker, og har et biogasanlæg hvor gyllen fra gården omdannes til varme og elektricitet. Og derudover nu også et SKIOLD anlæg bestående af kornopbevaring, tørring og rensning af eget og indkøbt korn samt produktion af eget foder.


Aivars ønskede et fleksibelt og skalérbart møllerisystem. I projektet er der lagt vægt på, at det skulle være den helt rigtige løsning baseret på kvalitet hele vejen igennem.


I Letland, hvor mange gårde tidligere var kollektiver, bliver flere og flere gårde nu ombygget til moderne gårde. På gården ”Ulbroka” har man taget skridtet videre, og den fremstår nu som en topmoderne svineproduktion i samme liga som moderne svineproduktioner i andre lande.


Aivars visioner kombineret med SKIOLDs viden og gennemtestede løsninger har resulteret i den nye og innovative løsning på ”Ulbroka”. Visionerne og de lokale, sporbare varer overraskede landbrugsministeren positivt. Fra jord til bord konceptet giver et helt nyt syn på øget fødevaresikkerhed, friske fødevarer og økonomi. Konceptet opretholder gårdens økonomiske levedygtighed, og forbedrer levevilkårene for landmanden og samfundet generelt. Ved at satse på bæredygtigt landbrug, bidrager Aivars samtidig til at reducere udledningen af CO2 ved at produkterne sælges lokalt, og derved ikke kræver videre transport.


Aivars har valgt en avanceret fodermølleløsning fra SKIOLD til at opfylde sine visioner om produktion fra jord til bord.


Læs hvad hele anlægget består af her


Hele anlægget styres centralt af en FlexmixPro II computer, som giver fuldt overblik over produktionen. Der er lagt vægt på transportvejene, hvilket betyder at der i en og samme proces kan tages korn ind samtidig med at kornet for eksempel tørres, og samtidig med at der køres korn ind fra lagersiloerne til fodermøllen. Herved går ingen af processerne i stå, og produktiviteten øges.


Fødevarekontrol er en meget vigtig del af fødevaresikkerheden, og egenproduktion af foder sikrer dyrene foder af høj og frisk kvalitet. For at have fuld kontrol over foderproduktionen er det vigtigt at sikre præcis dosering/afvejning, formaling samt blanding af råvarerne. Her tilbyder SKIOLD gennemtestet teknologi og et produksortiment af høj kvalitet.


Foto: Landbrugsminister Jānis Dūklavs til venstre, og gårdejer Aivars Kokts ved siden af ham.










NYHEDER FRA SKIOLD

Bliv inspireret, udforsk de nyeste innovationer og historier fra SKIOLD, og få input til dit næste projekt.

Tilmeld dig SKIOLDs nyheder her

SKIOLD SmartDos | Fodringssystem til løsgående, drægtige søer

Individualiseret fodring for optimale resultater

Læs mere STALD

Reducer dit strømforbrug og spar penge nu

Med energieffektive løsninger fra SKIOLD kan du reducere dit strømforbrug markant og opnå…

Læs mere STALD / FODER

Spar tid og penge med digitale værktøjer

Reducer dine omkostninger med digitale værktøjer og effektive styresystemer fra SKIOLD. De…

Læs mere SKIOLD / DIGITAL